Je bekijkt nu De top 3 redenen om over te stappen op een elektrische auto
Close up of a charging electric car. Copy space

De top 3 redenen om over te stappen op een elektrische auto

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Milieu

Als je bent zoals de meeste mensen, denk je waarschijnlijk dat elektrische auto’s duur, traag en niet erg praktisch zijn. Maar dat is absoluut niet waar! Elektrische auto’s zijn goedkoper in gebruik en onderhoud dan auto’s op gas, ze zijn net zo snel (zo niet sneller), en ze zijn veel milieuvriendelijker. Hier zijn de top 5 redenen waarom u zou moeten overstappen op een elektrische auto. 

  1. Elektrische auto’s zijn goedkoper in gebruik dan auto’s op benzine of diesel.

Elektrische auto’s zijn in de basis goedkoper in gebruik dan auto’s op fossiele brandstoffen. Elektriciteit is vaak goedkoper en huis (of bij sommige werkgevers) kun je je auto gratis opladen met zonnepanelen. Daarnaast komen er in de regel minder onderhoudskosten kijken bij EV. Dit komt omdat een elektrische auto nauwelijks bewegende onderdelen bevatten. Simpel gezegd; er slijt minder, dus er gaat ook minder kapot.  

  1. Elektrische auto’s zijn even snel (zo niet sneller) dan auto’s op benzine of diesel.

Het voordeel van een EV is dat deze niet met een toerental werkt. Hij staat aan of uit. Dit betekent dat je direct het maximale aan koppel hebt. Een Tesla trekt bijvoorbeeld al in 3-4 seconden op van 0 naar 100. Dit is sneller dan de meeste supercars.  

  1. Elektrische auto’s stoten niets uit, dus ze zijn veel beter voor het milieu.

Elektrische auto’s hebben tijdens het rijden geen last van uitstoot. Hier zitten echter wel 2 grote kanttekeningen aan. Ten eerste de productie: De productie van de huidige generatie accu’s is zeer milieuvervuilend. Gelukkig zijn hier ontwikkelingen in. Daarnaast moet de opgewekte elektriciteit uiteraard ook zonder uitstoot zijn, zoals kernenergie, zonnepanelen of wind energie.  

Laadkabels voor elektrische auto’s zijn een essentieel onderdeel van het bezit van een elektrische auto. Zonder een kabel kunt u de accu van uw auto niet opladen en draaiende houden. Er zijn veel verschillende soorten laadkabels voor elektrische auto’s op de markt, en ze dienen allemaal hetzelfde basisdoel. Terwijl sommige mensen ervoor kiezen om de duurste en meest functionele optie te kopen, kunnen anderen kiezen voor een meer elementair en betaalbaar model. Elektrische autoladers zijn er in verschillende vormen en maten, en ze kunnen aan de muur worden bevestigd of draagbaar zijn. Sommige laders zijn voorzien van LED-lampjes die aangeven wanneer het laadproces is voltooid. Welk type lader u ook kiest, zorg ervoor dat deze compatibel is met de accu van uw auto voordat u tot aankoop overgaat. 

Elektrische auto’s bieden veel voordelen ten opzichte van hun tegenhangers op gas, zoals goedkoper in gebruik en onderhoud, even snel (zo niet sneller), milieuvriendelijker en betrouwbaarder. Dus als u erover denkt om over te stappen op een elektrische auto, is er geen beter moment dan het heden!