Je bekijkt nu Zonnepanelen voor iedereen

Zonnepanelen voor iedereen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Milieu

Hoe beslis je of zonnepanelen iets voor jou zijn? Is de besparing echt zo groot? En is het echt zinvol voor het milieu? In dit artikel geven we je meer informatie over zonnepanelen zodat je kan beslissen of het de investering waard is.

Iets voor mij?

Als je graag wilt weten of het plaatsen van zonnepanelen iets voor jou is, dan stel je je het best een paar vragen: Wil ik graag besparen? Is er kapitaal voor het plaatsen van deze panelen of kan ik dit bekomen? Vind ik het milieu belangrijk? Ben ik graag ‘mee’ met de toekomst? En tenslotte; ben ik voldoende geïnformeerd? Is het antwoord op die laatste vraag nee, dan is het een goed idee om verder te lezen. Ben je daarna nog nieuwsgieriger geworden, kun je zeker bij leveranciers offertes bekomen en informatie opvragen.

Milieuvriendelijk

Hernieuwbare, schone energie is goed voor het milieu. Deze energie raakt namelijk niet op, ze wordt spontaan weer aangevuld en is niet vervuilend op zich omdat je gebruik maakt van natuurlijk bronnen. Wel is het belangrijk om erop te letten dat de productie- en recyclagemethoden ook zo schoon mogelijk zijn. Alle kleine beetjes helpen het milieu en wil je graag je steentje bijdragen dan is het plaatsen van zonnepanelen een goede stap.

Besparingen

De aankoopkosten van zonnepanelen zijn fiks gedaald de afgelopen jaren, waardoor deze zichzelf terugverdienen na een periode van 8 à 10 jaar. Je bespaart meteen, want je energiefactuur valt in veel gevallen bijna compleet weg. Bovendien kun je zorgen voor nog meer rendement als je er een kleine investering bovenop doet.

Renderen van je zonnepanelen

Wilt u graag opnieuw het rendement van uw zonnepanelen verhogen nu de terugdraaiende teller is afgeschaft? Batterijen voor zonnepanelen die een overschot aan energie opslaan voor later gebruik is de oplossing. De thuisbatterij slaat de energie die u opwekt maar niet verbruikt op. Die wordt bijgehouden in een batterij totdat je onvoldoende energie opwekt. Op dat moment kan je gebruik maken van de opgeslagen overschot. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld gezinnen die overdag niet vaak thuis zijn en vooral ’s avonds verbruiken. Ook wie veel elektrische toestellen heeft of een smart home heeft wat aan een thuisbatterij. Heb je of wil je in de toekomst een elektrische wagen, dan is dit ook voor jou de oplossing bij uitstek, aangezien energie steeds duurder wordt.

Batterijen voor zonnepanelen zijn absoluut milieuvriendelijk. Bovendien kom je bij deze investering in aanmerking voor een premie. Voor de installatie van een thuisbatterij moet je een beroep doen op een RESCERT-gecertificeerd installateur. Enkel zo’n erkende en bekwame vakman kan mits het juiste certificaat ervoor zorgen dat je een premie kan aanvragen. Deze premies kunnen oplopen tot 40% van de installatiekost. Zeker de moeite!