Je bekijkt nu Neem een stap in de groene richting met deze 3 tips

Neem een stap in de groene richting met deze 3 tips

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Milieu

Als jij de eigenaar van een restaurant bent dan heb je vast al goed nagedacht over het verduurzamen van je onderneming. Tegenwoordig is duurzaamheid namelijk een veelbesproken onderwerp en veel consumenten hechten er veel waarde aan. Dat is niet zo gek, want het gaat niet zo goed met ons klimaat. Volgens de laatste milieurapporten moeten er drastische en snelle maatregelen genomen worden om het tij te keren. Een groenere toekomst begint bij onszelf, want alle kleine beetjes helpen. Ook zal je waarschijnlijk beter voldoen aan de wensen van je klanten wanneer je onderneming groener is ingericht. In dit artikel gaan we daarom dieper in op enkele tips waarmee jij je bedrijf kunt verduurzamen.

Kartonnen tasjes: de uitkomst voor take away

Het bezorgen of afhalen van producten is vandaag de dag immens populair. Met de opkomst van platformen als Thuisbezorgd, Ubereats en Deliveroo wordt deze populariteit alleen nog maar meer. Voorheen werden producten vaak geleverd in tasjes van plastic, dit is namelijk goedkoop. Maar, tasjes van plastic brengen vele nadelen met zich mee als je kijkt naar milieuvriendelijkheid. Vaak komen deze tasjes in de natuur terecht waar ze flink wat schade toebrengen aan mens, dier en milieu. Ook zorgt de productie van deze plastic tasjes voor veel CO2-uitstoot. Gelukkig is er vandaag de dag een milieuvriendelijk alternatief: kartonnen tasjes. Deze zijn namelijk 100% biologisch afbreekbaar en worden op een meer milieuvriendelijke wijze geproduceerd. Bij het maken van kartonnen tasjes komt er lang niet zoveel CO2 vrij als bij de productie van plastic tasjes. Ook worden kartonnen tasjes doorgaans in landen geproduceerd die dichterbij Nederland liggen. Zodoende hoeven ze minder ver getransporteerd te worden, wat ook voor minder CO2-uitstoot zorgt. Genoeg redenen dus om te kiezen voor kartonnen tasjes.

Zorg voor voldoende groene opties op de menukaart

Wat ook steeds populairder is, is minder vlees eten. Steeds meer mensen kiezen voor een vegetarische of zelfs veganistische lifestyle. De menukaart van je restaurant moet hierop afgestemd zijn, anders verlies je veel klandizie. Zorg er daarom voor dat je menukaart genoeg vegetarische en ook veganistische opties biedt, zodat je iedereen goed kan bedienen. Stimuleer daarnaast de lokale economie door genoeg gerechten op de kaart te zetten die lokaal geproduceerd zijn. Door gerechten lokaal in te kopen hoeven deze ingrediënten niet ver getransporteerd te worden. Hiermee verlaag je je ecologische footprint en stimuleer je de lokale economie.

Bezorg zonder uitstoot

Als je als restaurant gerechten bezorgd, dan heb je meer dan alleen kartonnen tasjes nodig om dit op een milieuvriendelijke wijze te doen. Als je gerecht in een kartonnen tasje, maar op een vervuilende scooter wordt bezorgd, dan is dit als nog niet echt milieuvriendelijk. Er zijn tegenwoordig genoeg alternatieven om milieuvriendelijk te bezorgen. Zit een klant in de buurt van je restaurant? Bezorg dan het gerecht op de normale fiets. Is het een stukje verder? Dan kun je kiezen voor een elektrische fiets of scooter. En, zorg ervoor dat je de elektrische fiets of scooter oplaad met groene stroom. Zodoende breng je jouw product geheel groen van A naar B.