Je bekijkt nu Mantelzorgwoning huren of kopen?

Mantelzorgwoning huren of kopen?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Maatschappij

Tegenwoordig gaan veel hulpbehoevende mensen voor een mantelzorgwoning. Dat is ook logisch, want een mantelzorgwoning brengt verschillende voordelen met zich mee. Je kunt namelijk op dezelfde plaats blijven wonen en je blijft voor een groot deel autonoom. Tegenwoordig zijn de mantelzorgwoningen ook een stuk luxer dan vroeger. De meeste mantelzorgwoningen zijn goed geïsoleerd en uitstekend afgewerkt. Veel mensen vragen zich echter af of het verstandiger is om een mantelzorgwoning te huren of kopen. In dit artikel gaan we daar wat dieper op in.

Huren kan snel en gemakkelijk

Het voordeel van een mantelzorgwoning huren is dat je geen financieel vermogen nodig hebt. Heb je tijdens je leven dus weinig gespaard? Dan kun je nog prima een mantelzorgwoning huren. Het is ook ideaal voor mensen die met spoed een unit nodig hebben. De mantelzorgwoningen voor de verhuur zijn meestal al afgewerkt, waardoor je er snel in kunt wonen. Heb je na verloop van tijd geen zorg meer nodig? Dan kun je gemakkelijk de huur opzeggen, want de meeste overeenkomsten zijn tijdelijk en vrijwel altijd opzegbaar.

Kopen is praktisch

Het kopen van een zorgunit heeft dan ook weer verschillende voordelen. In de eerste plaats is de zorgunit dan echt van jezelf. Dit brengt vaak toch een ander gevoel met zich mee. Wanneer je een zorgunit koopt, dan zijn er ook minder regeltjes. Bij het huren van een unit moet je namelijk rekening houden met het huurcontract.

 

Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om een zorgwoning kopen, omdat ze niet weten hoe lang ze een zorgunit nodig hebben. Dat begrijpen we ook goed, maar gelukkig zijn de zorgunits tegenwoordig waardevast. In Nederland worden mensen steeds ouder en daardoor stijgt de hulpbehoevendheid van de bevolking ook. Een zorgunit is om die reden een goede investering, want je kunt hem altijd weer tegen een goede prijs verkopen.

Mantelzorgwoning huren van Thuis aan Huis

Bij Thuis aan Huis heb je de mogelijkheid om een mantelzorgunit te huren. Ze zijn actief op verschillende locaties en ze begeleiden je graag bij het gehele huurproces. Daarnaast kun je er ook terecht voor vrijblijvend advies. Wil je graag een zorgunit kopen? Dan kun je kiezen voor tijdelijke huisvesting van Dit is Plek.