Je bekijkt nu Bewustzijn over duurzaamheid creëren

Bewustzijn over duurzaamheid creëren

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Maatschappij

Duurzaamheid, milieubewust ondernemen en MVO zijn termen die vandaag de dag continu voorbij komen in het bedrijfsleven. Bijna dagelijks is er in het nieuws een bericht te lezen over een groot bedrijf welke een innovatie doorvoert met grote impact op duurzaamheid. Ook dagelijks wordt er ik verschillende talkshows gepraat over het belang van duurzaamheid en klimaat bewust handelen. Het belang is dus bekend, maar hoe pak je dit nu aan binnen jouw onderneming? In deze blog vertellen we je er meer over!

Bewustwording is essentieel

Voordat je als organisatie een strategie gericht op duurzaamheid doorvoert is het belangrijk om binnen je organisatie bewustwording te creëren. Waarom is het belangrijk om duurzamer te opereren? Hoe kunnen we dit doen als organisatie? En waarom hebben we jou als werknemer nodig? Het is nu eenmaal zo dat wij mensen iets gemakkelijker doen als we snappen waarom het belangrijk of handig is om datgene te doen. 

Evenement organiseren

Door het organiseren van een evenement kun je op impactvolle en ludieke wijze het belang van duurzaamheid en het bewustzijn ervan creëren. Het voordeel van een evenement is dat je de hele organisatie samenbrengt. Hierdoor is het makkelijker om binnen teamverband eenzelfde perspectief aan te nemen. Ook is de setting tijdens een evenement een stuk informeler dan op de werkvloer. Hierdoor voelt iedereen zich vrijer en losser om zijn mening te delen. 

Spreker boeken

Wil je het evenement compleet maken en de impact van het evenement vergroten? Dan kan het een erg goed idee zijn om een spreker te boeken. Sprekers zijn expert in het domein waar ze over spreken. Hierdoor kan een spreker je tijdens een evenement meenemen in zijn of haar ervaringen, vertellen over best practices of overtuigen van een bepaald perspectief. Naar wie luister je nou eerder? Een expert op een bepaald gebied? Of iemand die zonder expertise zijn mening over een onderwerp geeft? Het inhuren van een spreker kan daarom net dat laatste zetje geven.