Je bekijkt nu Tips voor vakantie met kinderen in eigen tuin 

Tips voor vakantie met kinderen in eigen tuin 

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Maatschappij

Tips voor vakantie met kinderen in eigen tuin 

Voor veel gezinnen was vakantie dit jaar helaas niet mogelijk. Door Corona waren we bijna verplicht om de vakantie in eigen land te vieren, maar al snel waren de meeste vakantieaccommodaties al volgeboekt. Andere vakantieparken leken de prijs behoorlijk opgevoerd te hebben, zodat een vakantie in eigen land bijna onmogelijk werd. Erg jammer natuurlijk, maar ook in je eigen tuin kan vakantie vieren erg leuk zijn!

Je eigen mini camping

In plaats van naar de camping te te gaan, maak je je eigen mini camping in de achtertuin. Zet wat tenten neer, blaas de luchtbedden op en steek de barbecue aan. Je kunt zelfs een gezellig avondspel met je gezin organiseren. Ook een kampvuur maken in een vuurkorf bestaat tot de opties en marshmallows roosteren is vaak erg in trek bij de kinderen. Zo beleef je een gezellige avond met je gezin.

Lekker springen in de tuin

Een andere tip om de vakantie van je kinderen toch nog te laten slagen, is het plaatsen van een trampoline in de tuin. Misschien kun je via marktplaats goedkoop een grote trampoline op de kop tikken. Door deze in te graven in de tuin, heb je veilig speeltoestel en bespaar je op de kosten van een groot net. Let er bij het graven in de tuin wel op dat er kabels en leidingen kunnen liggen onder de grond. Door middel van een kabeldetectie kun je erachter komen of je veilig kunt graven. Zeker wanneer je voor de graafwerkzaamheden een graafmachine gaat gebruiken is dit aan te raden. Een trampoline staat in ieder geval voor veel springplezier!

Zwemmen en waterplezier

Natuurlijk mag een zwembad eigenlijk niet ontbreken op je eigen minicamping. Je kunt kiezen voor een klein zwembad, waar je kinderen heerlijk onbezonnen in kunnen spelen, maar ook een groter opbouw zwembad is natuurlijk een fijne optie. In dat geval kun je er zelf ook nog veel plezier aan beleven. Heb je de ruimte en wil je een goede investering doen? Dan zou een zwembad ingraven en laten aanleggen ook een uitstekende optie zijn. Niet alleen in de zomer kun je hier plezier aan beleven, ook op koelere dagen kun je heerlijk zwemmen dankzij de zwembadverwarming of de overkapping die je erover heen laat maken. Vergeet niet een Klic-melding te doen wanneer je in de tuin gaat graven met een graafmachine. Dat is namelijk verplicht en verkleint de kans op graafschade.