Je bekijkt nu Hoe kun je succesvol een zakelijke lening aanvragen?

Hoe kun je succesvol een zakelijke lening aanvragen?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Mens

Wanneer je een onderneming hebt, kan het handig zijn om een zakelijke lening af te sluiten. Dit kan je het beste doen met een zakelijke rekening die je makkelijk kan aanvragen. Met een zakelijke rekening kan je het financiële plaatje van je onderneming scheiden van je privéleven. Daarom wordt een zakelijke rekening vaak aangeraden. Wil je weten hoe je een zakelijke lening kan aanvragen? Dan kan je snel hieronder verder lezen voor meer informatie. 

De zakelijke lening

Bij een zakelijke lening krijg je het geldbedrag op een rekening gestort. Het handigste hiervoor is dus een zakelijke rekening. De looptijd wordt dan voor maximaal vijf jaar vastgesteld. De zakelijke lening kan je vervolgens in termijnen terugbetalen. Helaas wordt hier wel rente over gerekend. Dit betekent dat er dus iets extra kosten worden toegevoegd. Naast de rente is er ook sprake van afsluitkosten die je moet betalen. De hoogte van de afsluitkosten wordt bepaald door het door jouw gekozen leenbedrag.

Het fijne aan het terugbetalen van de zakelijke lening is dat het bedrag dat je maandelijks betaalt, niet gaat veranderen. Zo weet je meteen waar je aan toe bent voor de komende tijd en dit kan ervoor zorgen dat de stress minder wordt. Je kan de zakelijke lening gebruiken voor onder andere uitbreidingen en machines.

Een zakelijk krediet

Zit je niet zo te wachten op een groot geldbedrag die je maandelijks moet afbetalen? Dan is misschien een zakelijk krediet een optie voor je onderneming. Financiering aanvragen via een zakelijk krediet kan beter zijn. Hoe werkt een zakelijk krediet dan precies? Een zakelijk krediet is een bepaald geldbedrag waarbij je zelf kan kiezen hoeveel en wanneer je het geld opneemt om te gebruiken voor je onderneming. 

Bij een zakelijk krediet komt ook rente bij kijken. Hiernaast worden er servicekosten opgelegd. Je betaalt dan per maand een deel van je opgenomen geldbedrag. Een zakelijk krediet wordt vaak gebruikt voor het personeel of marketing investeringen. Je kan je laten adviseren bij de keuze tussen een zakelijke lening of krediet. 

De zakelijke lening aanvragen

Is je keuze uiteindelijk op de zakelijke lening gevallen? Dan is het tijd om de zakelijke lening daadwerkelijk te gaan aanvragen.Bedrijfslening aanvragen kan je makkelijk online doen of bij de bank. Hier zijn enkele voorwaarden aan verbonden. Zo moet je onderneming één van de volgende rechtsvormen bezitten: eenmanszaak, vof, maatschap of bv. Verder is het van belang dat je minimaal vijftien maanden bent geregistreerd met je onderneming bij de Kamer van Koophandel. Hiernaast is het belangrijk dat je een minimale omzet hebt met een positief eigen vermogen en winst. 

Wanneer je voldoet aan de voorwaarden, kan je een makkelijk een account aanmaken. Je moet enkele documenten overleggen, zoals de bij- en afschrijvingen en de jaarrekening. Op basis van die informatie krijg je een aanbod die je kan accepteren of weigeren. Vervolgens wordt dit afgerond en krijg je het bedrag op je (zakelijke) rekening. Daarmee kan je aan de slag met het geleende geldbedrag om je onderneming nog beter te laten draaien.