Je bekijkt nu Elektrisch rijden voor een betere wereld

Elektrisch rijden voor een betere wereld

Een beter wereld, dat willen we allemaal. Alhoewel, eigenlijk moeten we ervoor zorgen dat wereld zo blijft zoals hij is. En als we zo doorgaan met het vervuilen ervan, is dat niet het geval. We putten de aarde uit en daar moeten we mee stoppen. Toch kunnen we niet zonder een aantal dingen, zoals auto’s. We kunnen namelijk niet ineens het rijden in auto’s afschaffen. Daarom is het belangrijk om alternatieven te verzinnen: de elektrische auto.

Waarom is autorijden zo slecht voor de wereld?

Autorijden opzich is niet per se slecht voor de wereld, maar rijden in een benzineauto wel. In een benzineauto zit een verbrandingsmotor en deze stoot veel CO2 uit. CO2 is een oorzaak van de opwarming van de aarde, want door middel van CO2 houdt de aarde warmte vast. Hoe meer CO2 uitstoot, hoe meer warmte de aarde vasthoudt. Het opwarmen van de aarde moeten we voorkomen, want hierdoor kunnen extreme weersomstandigheden ontstaan. De zeespiegel zal namelijk stijgen door het smelten van de ijskappen in de Noordpool. De oplossing? Elektrisch rijden.

Is elektrisch rijden dan de toekomst?

Waarschijnlijk zie je steeds vaker elektrische auto’s op de weg. Je kunt ze herkennen doordat ze minder geluid maken dan benzineauto’s. Dat komt doordat de verbrandingsmotor veel losse delen bevat. Bij een elektrische auto is dit niet het geval, omdat deze auto een elektromotor heeft. De aandrijving wordt hierbij puur elektrisch gegenereerd. Omdat een elektrische auto geen verbrandingsmotor heeft, zal er veel minder sprake zijn van CO2-uitstoot. Wil je het helemaal goed doen? Zorg dan dat je de elektrische auto oplaadt met groene stroom.

Ben je nog helemaal niet bekend met elektrische auto’s? Neem dan eens een kijkje door verschillende elektrische auto’s te vergelijken. Bekijk bijvoorbeeld eens de Peugeot e-expert en de Hyundai IONIQ 5. Beide auto’s zijn de moeite waard om een kijkje te nemen.