Je bekijkt nu Hoe kan je geld besparen met een slim huis?

Hoe kan je geld besparen met een slim huis?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Milieu

Reizigers over de hele wereld merken dat zonder een goede omgeving de mooie plekken die ze willen bezoeken, verloren gaan. We hebben er allemaal baat bij om energie te besparen, omdat het indirect ook het milieu en de natuur beschermt. Als dit u nog steeds geld bespaart, is dat gewoon een bonus!

Energie en dus geld besparen met lampen

Met de juiste instellingen voor slimme verlichting kun je zelf bepalen wanneer je de verlichting in huis aan en uit doet. Als je wilt dat je lampen ’s ochtends automatisch aangaan, kun je in de app je eigen schema maken. Je kunt de lamp natuurlijk ook automatisch laten uitgaan via het domoticasysteem. Verlichting kan ook automatisch worden gedimd via het smart home-platform om energie te besparen. Philips Hue maakt bijvoorbeeld gebruik van deze functie.

Bespaar geld en energie door een slimme verwarmingsinstallatie

In tegenstelling tot traditionele huizen met systemen die de temperatuur van individuele kamers niet kunnen regelen, zorgen slimme verwarmingssystemen voor comfortabele temperaturen in alle kamers. Dit betekent dat je de ruimte waar je niet bent niet verwarmt of koelt. De comforttemperatuur kan ook als volgt per kamer worden ingesteld:

Een comfortabele 21°C in de woonkamer en een koele 18°C in de slaapkamer. Dit bespaart tot 60% energie en zorgt overal voor ideale comforttemperaturen. Het verwarmingssysteem houdt rekening met de wensen en behoeften van de gebruiker en leert optimaliseren. Verwarmt het lichaam in de koude winter en koelt het lichaam in de hete zomer

Slimme raamdecoratie

Een optie waar veel mensen aan denken als het gaat om energiebesparing in huis, is slimme raamdecoratie. Smart raamdecoratie is een mooie oplossing om de energiekosten te verlagen. Stel bijvoorbeeld timers in om raamdecoratie te verplaatsen, net als lampen en stekkers. Zo kun je spelen met de temperatuur binnen en buiten je huis. Laat in de winter de raambekleding zakken zodat de warmte in de kamer niet via de ramen verloren gaat. In de zomer, als het koeler is of de zon niet op de ramen schijnt, zijn de rolluiken omhoog. Isolerende gordijnen kopen