Je bekijkt nu Tegel inspiratie nodig? Lees dit artikel!

Tegel inspiratie nodig? Lees dit artikel!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Mens

Nieuwe tegels geven woningen een moderne look, maar vintage tegels kunnen juist weer bijdragen aan een karakteristiek interieur. De juiste tegels kiezen is dan ook niet eenvoudig. Eén ding is wel zeker, tegels zijn enorm praktisch. Eenvoudig schoon te houden, makkelijk te reinigen, te combineren met vloerverwarming en slijtvast. Maar welke tegels kies je dan? In dit artikel geven we je een paar opties om je te inspireren!

Marokkaanse tegels

Heb je wel eens nagedacht over Marokkaanse tegels? Deze tegels komen oorspronkelijk voor in badhuizen in het Midden-Oosten en hebben een unieke uitstraling. De tegels zijn vaak van klein formaat en met de hand gemaakt. Te verkrijgen in allerlei verfrissende kleuren. De tegels worden steeds populairder in ons land en worden veelal in de badkamer geplaatst of als wandtegels in de keuken.

Natuursteen tegels

Wanneer je echt iets anders wil zijn natuursteen tegels perfect. Dit type tegel komt vooral als badkamertegel tot zijn recht. Dit betreft steen van natuurlijke aard die niet helemaal is gladgemaakt, hierdoor behoudt de steen zijn natuurlijke karakter en dit zorgt voor een unieke uitstraling.

Terracotta tegels

Terracotta tegels zijn tegels die in aarde zijn gebakken, natuurlijk zijn deze tegels anno 2022 van sterke kwaliteit. Deze tegels hebben een ietwat vintage uitstraling en komen het beste tot zijn recht in grote woonruimtes met een karakteristiek interieur. Terracotta tegels worden veelal gebruikt als vloertegels voor in de woonkamer of keuken.

Marmeren tegels

Last but not least: marmeren tegels. Je kent dit type tegel vast wel van grote hotels en spa’s. Marmeren tegels zorgen voor een luxe uitstraling, dit kun je thuis dus ook gewoon realiseren! Vanzelfsprekend worden marmeren tegels voornamelijk gebruikt in de badkamer, allereerst omdat de tegels hier het beste passen, maar ook omdat marmer nogal duur is. Het is dan de beste optie om enkel in de badkamer voor marmeren tegels te kiezen.