Je bekijkt nu De meerwaarde van een verblijf bij een gastgezin

De meerwaarde van een verblijf bij een gastgezin

Steeds wordt het populairder om een uitwisseling te nemen. Het is dan ook een bijzondere ervaring, dat je voor een bepaald eperiode bij een gastgezin woont. Hier vang je veel van op. Door jouw gastgezin kan je in contact komen met de lokale bevolking en leer je veel van hun. Kijk bij Yfu voor uitwisselingen. Je bepaalt waar je heen wilt. Zij helpen jou overigens ook bij het vinden van een gastgezin dat bij jou past. Ben jij nou benieuwd wat de meerwaarde van een verblijf bij een gastgezin is? Laat je dan inspireren door dit artikel!

Je komt gemakkelijker uit je comfortzone

Het is voor veel mensen moeilijk om uit hun comfortzone te stappen. Daarom is een gastgezin ideaal. Zij nemen jou mee op pad en zij kunnen jou de buurt laten zien. Ook kan een gastgezin ervoor kiezen om jou voorstellen aan hun vrienden en familie. Het is ook al spannend genoeg om in het diepen gegooit te worden en zelf iets nieuws op te starten in het buitenland. Je laat al jouw vrienden en vertrouwde omgeving achter. Het is daarom fijn om een gastgezin te hebben waar je op terug kan vallen. Het is natuurlijk al heel wat om bij een onbekend gezin te gaan slapen en verblijven. Dit is voor veel mensen al uit hun comfortzone. Het is belangrijk dat je dit blijft doen. Zo blijf je dingen ontdekken en maak je er de gaafste tijd van. Misschien heb jij ook wel hele leuke gast broer of zussen die jou kunnen helpen om uit je comfort zone te komen. Die kunnen jou ook helpen met het ontdekken van de nieuwe school en omgeving.

Het is goed voor de spreekvaardigheid

Je wilt natuurlijk ook je spreekvaardigheid verbeteren. Dan is het verblijf bij gastouders ook een must. Je hebt dagelijks contact met je gastouders die niet jouw moedertaal spreken. Zo moet je wel de taal spreken en door het gewoon te doen leer je het. Je gaat op een gegeven moment ook de traditie over nemen. Op deze manier leer je de cultuur ook beter kennen en krijg je de taal snel onder de knie. Ook op je highschool in Amerika, zal je verplicht Engels moeten spreken. Het is dan wel handig dat je een goede basis hebt. Door de tijd heen zal je doorhebben dat je een paar Nederlandse woorden vergeten bent en helemaal de Engelse taal hebt overgenomen. Je zal ook merken dat je eetgewoontes zal overnemen. Je leert nieuwe specerijen en gerechten. Je verbreedt je eetgewoontes en kennis. Hoe leuk is dit wel niet om het in je gastgezin te ontdekken.