Je bekijkt nu Top tips om je horizon te verbreden

Top tips om je horizon te verbreden

Ben jij op zoek naar mogelijkheden om je horizon te verbreden? Dan zijn er gelukkig een hoop mogelijkheden beschikbaar. Gedurende de COVID-19-crisis waren de mogelijkheden beperkt, maar nu deze crisis grotendeels voorbij lijkt te zijn kunnen we weer los. Wat ga jij als eerste doen? Een nieuwe cursus bij jou in de stad, leer jij jezelf kennen in Bali of ga je voor een half jaar naar een Highschool in Amerika?

Waarom je horizon verbreden?

Het verbreden van je horizon kent vele voordelen, zo krijg je meer energie, je leert in perspectief te denken en leert omgaan met nieuwe omgevingen en personen. Door alle ervaringen die je opdoet tijdens het verbreden van je horizon wordt je een totaal ander mens. Heb jij een semester lang gestudeerd aan een Highschool in de USA? Dan kijk jij nu waarschijnlijk op een totaal andere manier naar het schoolsysteem in Nederland. Je leert de huidige maatschappij meer waarderen.

Werken in een internationaal team

Ben jij niet van het fysieke reizen? Ga dan online op zoek naar werk voor een internationale speler. Bedrijven zoals Google, Amazon en Apple bieden een groot assortiment aan ‘work-from-home’ banen aan, en nog goed betaald ook. Zo verdien je gemiddeld tussen de €15 en €25 per uur! Naast de goede verdiensten leer je omgaan met een nieuwe bedrijfscultuur, hiërarchie en andere culturen. Zo kun je geheel vanuit een veilige omgeving kennismaken met een nieuwe wereld. Het grote voordeel hiervan is dat je geen vakantiedagen moet gebruiken om te kunnen genieten van een nieuwe cultuur.

Ga op reis

De letterlijke definitie van het verbreden van je horizon is het verkennen van nieuwe plekken. Ga dus op reis, niet naar Spanje, Lissabon of Gent. Ga eens op zoek naar een écht nieuwe cultuur en een ver land. Maak kennis met nieuwe talen, culturen, gewoontes en culinaire hoogstandjes. Je hoeft dit zeker niet uit te stellen tot na je studie. Er zijn genoeg organisaties die uitwisselingen aanbieden met buitenlandse hogescholen en universiteiten. Op deze manier kun jij studeren, je horizon verbreden en kennismaken met nieuwe talen en culturen.