Je bekijkt nu Zo vind je een gekwalificeerde mediator

Zo vind je een gekwalificeerde mediator

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Mens

Een goede Mediator Utrecht vinden voor jouw scheiding is van groot belang. De scheiding kan veel soepeler en sneller verlopen wanneer je een goede en gekwalificeerde mediator hebt. Zo weet jij of de mediator die jullie hebben gekozen gekwalificeerd is.

Wat is een mediator?

Voordat we het kunnen hebben over hoe jij een gekwalificeerde mediator vindt, moeten we natuurlijk wel weten wat een mediator precies is. Wanneer je wilt Scheiden Eindhoven kun je een mediator inzetten om jullie te helpen bij het verloop van de scheiding. Een mediator kan helpen bij het verdelen van bezittingen, advies geven op juridisch of fiscaal gebied en regels opstellen wanneer jullie samen kinderen hebben. Kort gezegd doet een mediator dus hetzelfde als een scheidingsadvocaat, maar dan met z’n drieën samen. Voor mensen die op een goede manier uit elkaar gaan is dit een perfecte manier om de scheiding in goede banen te laten leiden.

Dit kun je verwachten van een mediator

Een goede en een gekwalificeerde mediator zorgt dat beide partijen dezelfde informatie krijgen. Een mediator is een neutrale partij, dus trekt geen van tweeën voor. Verder is het voor een mediator belangrijk dat jullie wensen voorop staan. Een mediator die erg aandringt om bepaalde dingen te kiezen die tegen jullie wensen ingaan hoort niet. Bovendien zorgt een goede mediator dat jullie allebei een duidelijke uitleg krijgen. Het moet duidelijk zijn wat precies de bedoeling is en wat er allemaal gaat gebeuren in het proces van de scheiding. Het is van belang dat beide partijen tot een goede oplossing komen en dat beide partijen ook achter deze oplossing staan. Hierbij komt ook kijken dat er een gelijke machtsverhouding moet zijn tussen de partijen.

Mediatorsfederatie voor gekwalificeerde mediators

Wil je er zeker van zijn dat de mediator die jullie hebben gekozen ook daadwerkelijk gekwalificeerd is om dit te doen? Dan kun je een kijkje nemen bij de kwaliteitsregister van mediators. Als het goed is staan alle gekwalificeerde mediators in dit register. De Raad voor Rechtsbijstand en de Raad voor de Rechtspraak werken dan ook alleen met mediators die in het register staan geregistreerd. Deze mensen voldaan aan alle kwaliteitseisen voor mediators, waardoor je ervan verzekerd bent dat je een gekwalificeerde mediator hebt gevonden. Staat de mediator die jullie hebben gekozen in dit register? Dan kun je er met zekerheid vanuit gaan dat deze persoon gekwalificeerd is om jullie scheiding in goede banen te laten leiden.