Je bekijkt nu Wat doet een DJ?

Wat doet een DJ?

Dj’s zijn tegenwoordig erg populair, populairder dan grote popartiesten of topsporters. Een dj zorgt voor een volle dansvloer en een leuk feestje. Wil je zelf een feest geven dan is het verstandig om een dj in te huren. Met audioverhuur PSound maak je van jouw feest een knalfeest. Maar wat doet een dj nu eigenlijk? En hoe zorgen ze ervoor dat de dansvloer vol komt te staan?

Radio DJ of een club DJ

Er zit verschil tussen de soorten DJ. DJ’s op de radio praten vooral verschillende liedjes aan elkaar. Tegenwoordig wordt er zelfs meer gepraat op de radio dan dat er muziek wordt gedraaid. Een club DJ draait plaatjes aan elkaar door ze te mixen. Kort gezegd laat een club DJ een liedje overlopen in het andere liedje. Vaak doen DJ’s dit specifiek binnen een bepaald genre of stijl muziek.

De verschillende soorten DJ’s

DJ’s zijn er in verschillende soorten. Van de bruiloft DJ’s tot en met de DJ’s die alleen maar een heel specifiek genre draaien. Er zijn een heleboel verschillende genres. Daarbij kun je denken aan house, EDM, techno, hiphop, dubstep, urban, hardstyle. Vaak produceren DJ’s zelf nu ook hun eigen nummers, bijvoorbeeld Calvin Harris of Armin van Buuren. Elke dj heeft een eigen stijl, die stijl bepaalt ook vaak op wat voor feestjes ze draaien.

Wat doet een DJ nu echt?

Een DJ moet beschikken over een aantal verschillende eigenschappen. De DJ moet technisch twee liedjes op hetzelfde tempo en met de juiste timing in elkaar over kunnen laten lopen, zonder dat je het echt hoort. Dit noemen ze beatmatchen. Een DJ moet ook beschikken over veel kennis van muziek binnen zijn of haar genre. De DJ moet weten welk liedje bij welk moment past en precies kunnen inschatten wat het publiek wil. De beste DJ’s maken van hun dj-set een compleet nieuwe compositie waarbij ze toewerken naar een hoogtepunt.

Kan je als DJ je geld verdienen?

DJ’s die veel geld verdienen met het draaien op feesten zijn net zo zeldzaam als voetballers die veel geld verdienen met voetballen. Heb je ambitie om een bekende DJ te worden, dan zul je vooral heel veel tijd moeten besteden aan het zoeken en verzamelen van muziek en oefenen met draaien. Populaire DJ’s worden ook bekend met het maken van eigen liedjes.

Bekende DJ’s

De grote bekende en meeste DJ’s draaien vooral EDM. Dit is een afkorting voor Electronic Dance Music deze term wordt doorgaans gebruikt om populaire dance-muziek te benoemen. Bekende voorbeelden van dj’s die EDM draaien zijn Martin Garrix, Tiësto en Hardwell. Ze behoren tot de beste DJ’s van de wereld.