Je bekijkt nu Voorkom vochtproblemen aan je vloer met onze tips!

Voorkom vochtproblemen aan je vloer met onze tips!

Wist je dat ontzettend veel vloeren in ons land in de loop der jaren aan vervanging toe zijn vanwege vocht problemen? Veel mensen leggen de nieuwe vloer namelijk direct op de ondergrond wanneer er in het najaar vocht onder kan komen. Dit zorgt ervoor dat de planken hun eigen leven gaan leiden en alle kanten gaan opbuigen. Ontzettend zonde aangezien de aanschaf van een vloer niet alleen een investering is, maar jij hoogstwaarschijnlijk ook met veel bloed, zweet en tranen hebt gelegd. Om te voorkomen dat jouw vloer sneuvelt door vochtproblemen in huis hebben wij in dit artikel een aantal gouden tips op een rijtje gezet. Lees snel verder en heb dankzij onze tips nog jarenlang plezier van jouw schitterende vloer. 

#1 Begin met het isoleren van de woning 

Vandaag de dag zijn de gasprijzen op een recordhoogte wat betekent dat veel mensen in een slecht geïsoleerd huis de komende maanden niet de kachel durven te gebruiken. Dit doen zij doordat het enorm tocht in de woning, waardoor stoken niet meer te betalen is. Om hier verandering in te brengen gaan steeds meer mensen hun woning isoleren. Hiermee houd je niet alleen de warmte langer vast, maar neemt de kans op vocht in huis ook aanzienlijk af. Dit zorgt ervoor dat jij niet meer bang hoeft te zijn dat er vocht onder jouw nieuwe vloer glipt. Door zo snel mogelijk jouw woning te isoleren bespaar je dus niet alleen op jouw totale energieverbruik, maar voorkom je ook dubbele kosten door vochtschade. Een echte win-win situatie als je het ons vraagt. 

#2 Een waterbestendige vloer is een zegen 

Wanneer je een druk huishouden hebt met zowel kinderen als huisdieren, dan weet jij als geen ander dat jouw vloer regelmatig vies is. Denk hierbij aan het morsen van drinken, regenwater van buiten en natte honden. Hierdoor is er geen ontkomen aan het feit dat er ooit eens vocht op je vloer terechtkomt en is het laminaat met een houtlook minder geschikt. Met deze vloer kan namelijk vocht via de naden in de vloer lopen wat zorgt voor vochtschade.  

Wil je toch genieten van de gemakzucht dat een laminaatvloer met zich meebrengt? Kies dan zeker eens voor het watervaste laminaat. Deze laminaatvloeren zijn 100% waterbestendig, waardoor jij je bij het morsen in de keuken geen zorgen meer hoeft te maken op vochtschade. 

#3 Laat een ventilatiesysteem installeren 

Als laatste is het belangrijk om te weten dat vocht overal in huis terug te vinden is en er daardoor geen ontkomen aan is. Een aantal goede voorbeelden hiervan zijn de kraan in de keuken, drinken uit de koelkast en de douche in de badkamer. Bij al deze plekken kan er vocht op de vloer terechtkomen. Natuurlijk kan een beetje vocht op de vloer geen kwaad zolang het goed opdroogt. Dit is helaas niet het geval bij slecht geventileerde woningen. Hier is het vochtgehalte in huis enorm hoog wat betekent dat het langer duurt voordat de vloer opgedroogd is. Om dit te voorkomen kan je ervoor kiezen om een ventilatiesysteem in huis te laten plaatsen. Op die manier hoef je tijdens de koudere dagen van het jaar niet de ramen open te zetten en blijft het optimaal warm in huis!