Je bekijkt nu 3 tips bij het karpervissen met boilies

3 tips bij het karpervissen met boilies

3 tips bij het karpervissen met boilies

Het karpervissen in ons land is door de jaren heen een ware sport geworden. Eén van de belangrijkste hulpmiddelen bij het karpervissen zijn boilies. Dit zijn voerballetjes welke gebruikt kunnen worden om de visstek af te bakenen, maar ook om aan de hengel te hangen. Karpers zijn hier gek op en zullen dan ook snel toehappen, zeker als je de volgende drie tips opvolgt.

Creëer een visstek

Boilies zijn een uitvinding als het aankomt om karpervissen. Voor je het weet heb je de ene na de andere karper aan je vislijn. Met boilies kun je erg gemakkelijk een visstek afbakenen. Door een aantal dagen achter elkaar op dezelfde plek te voeren, merken de karpers in de vijver dat het voedsel daar te halen valt. De karpers zullen dus al sneller op die plek terugkomen. Door vervolgens op die plek je hengel uit te gooien, heb je een grotere kans om een karper te vangen. 

Maak gebruik van verschillende formaten en smaken

Karpers zijn erg slim en zullen de boilies al snel herkennen aan hun formaat, smaak en geur. Wanneer zij eenmaal weten wat dit betekent, zullen ze ver weg blijven. Door te variëren met smaken blijf je de karpers verrassen en raken ze niet gewend aan één smaak. Een boiliemix kan hiervoor ook erg handig zijn. Hier zitten al verschillende smaken in, waardoor niet alle boilies hetzelfde zijn. Ook verschillende formaten kunnen hierbij helpen. Maak bijvoorbeeld een mix van kleine en grotere boilies en verspreid die over je visstek. Hierdoor kunnen de karpers moeilijk onderscheid maken tussen het aas en zullen ze er sneller van eten. Wanneer ze een kleine hebben geproefd en deze bevalt, dan zullen ze ook sneller voor een grotere gaan.

Maak de boilies extra lekker

De laatste tip voor het vissen met boilies is om de boilies extra lekker te maken voor de karpers. Dit kun je doen door de smaak en geur te versterken. Week de boilies van tevoren in een bak water zodat de boilies zachter worden en de smaak en geur beter naar voren komt. Wanneer je de boilies vervolgens in het water gooit, zal de geur zich sneller verspreiden. Een niet al te verse boilie wordt dan ook als veiliger ervaren door de karpers, waardoor zij sneller toe zullen happen. Ook kun je gebruik maken van de zogenoemde soak methode. Hierbij drenk je de boilies in een soort saus, waardoor ze visueel, maar ook qua smaak en geur, aantrekkelijker worden.