Je bekijkt nu Synthetisch gras voor de tuin: begrijp de voordelen

Synthetisch gras voor de tuin: begrijp de voordelen

Geproduceerd met monofilament of gefibrilleerde synthetische garens, is synthetisch gras een esthetisch mooi, veelzijdig, gemakkelijk te reinigen, gemakkelijk te installeren en zeer economisch. Synthetisch gras is een product dat steeds meer ruimte krijgt in landschapsarchitectuur projecten. Met de voortdurende verbeteringen van de gebruikte materialen wordt het steeds duurzamer en praktischer, zowel bij de installatie als bij het onderhoud van het gras in de loop der tijd. Bekijk hieronder de voordelen en begrijp waarom de keuze voor synthetisch gras voor tuinen een goede optie kan zijn voor jouw project.

1. Veelzijdigheid

Synthetisch gras kan in verschillende projecten worden gebruikt: buitenruimten van ondernemingen uit alle segmenten, speelplaatsen of andere omgevingen die op kinderen zijn gericht, gebieden die voor huisdieren zijn gereserveerd, enzovoort.

2. Veiligheid

Kunstgras helpt de impact van vallen te verminderen – een van de belangrijkste redenen waarom kunstgras wordt gebruikt in sportvelden. Kunstgras is ook vlamvertragend, zodat bij brand het vuur zich niet kan verspreiden op het gras.

3. Hygiëne

Een van de belangrijkste voordelen van kunstgras ten opzichte van natuurlijk gras is dat het materiaal dat wordt gebruikt om het te maken, schimmelwerende en antibacteriële stoffen bevat om de verspreiding van micro-organismen te voorkomen. Op die manier wordt, zelfs als de plaats bijvoorbeeld door huisdieren wordt bezocht, verontreiniging door deze actieve stoffen verminderd of zelfs voorkomen.

4. Kunstgras voor tuin is duurzamer!

Een andere reden waarom kunstgras natuurgras vervangt in voetbalstadions en andere omgevingen over de hele wereld is de duurzaamheid ervan. Synthetisch gras is duurzamer op lange termijn, zelfs bij uitputtend gebruik, en behoudt veel langer zijn integriteit en kleur. In dit geval zal het niet nodig zijn het gebied te isoleren voor een betere bescherming van het gras.

5. Het is houdbaar in elk klimaat en seizoen

Regen, wind en seizoensveranderingen verbranden natuurgras meestal, waardoor onvolkomenheden en bruinverkleuring ontstaan. Kunstgras daarentegen garandeert een altijd groen en weelderig gazon, op elk moment van het jaar.

6. Snelle installatie en eenvoudige aanpassing

Het product is snel op de ondergrond gelegd en vereist niet veel voorbereiding voor de installatie. Synthetisch gras kan zelfs op een oneffen ondergrond en op elke soort vloer worden geïnstalleerd, zelfs binnenshuis of op plaatsen met weinig zon.

7. Geld besparen met onderhoud

Natuurgras vereist veel verzorging zoals snoeien, bemesten en andere boden behandelingen, irrigatie, insecticiden, herbiciden, enzovoort. Synthetisch gras heeft een groot voordeel omdat het na de installatie niet veel onderhoud vereist – je hoeft het alleen maar met water te wassen. Wat beïnvloedt de duurzaamheid van synthetisch gras? Onder ideale omstandigheden blijft zij vele jaren mooi, helder van kleur en met haar filamenten in goede conditie. Synthetisch gras kan meer dan vijf jaar meegaan als de juiste zorg wordt besteed aan installatie, verzorging en onderhoud.

Onderhoud en instandhouding

Wij raden aan de kunstgrasvezels tweewekelijks te vegen (handmatig of machinaal) om ze los te maken en uit het systeem te verwijderen. Het onderhoud van het gazon omvat ook het reinigen en saneren van het materiaal. Met periodieke reiniging en onderhoud wordt de duurzaamheid van synthetisch gras verhoogd. Zo behoudt de bekleding gedurende langere tijd een aangename esthetiek. Het is ook de moeite waard te investeren in kunstgras dat wordt geproduceerd met hoogtechnologische grondstoffen en processen. Bedenk dat de kwaliteit en de duurzaamheid van het gras ook afhangen van het materiaal dat voor de vervaardiging ervan is gebruikt.