Je bekijkt nu Noten zijn gezond

Noten zijn gezond

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Mens

Noten zijn een goede bron van gezonde vetten, vezels en andere heilzame voedingsstoffen. Noten zijn vaak een verleidelijke snack, of het nu gaat om hapjes op een feestje of een kom vol noten in de dop. Noten hebben een hoog vetgehalte , dus veel energie. Bij de meeste noten is dat vooral onverzadigd vet: ofwel meervoudig onverzadigde vetten in walnoten en pijnboompitten, ofwel enkelvoudig onverzadigde vetten in bijvoorbeeld amandelen, pistachenoten, pecannoot en hazelnoten. Paranoten, cashewnoten en macadamia noten bevatten meer verzadigd vet. Te veel hiervan kan bijdragen aan een verhoogd cholesterolgehalte, dus eet ze slechts af en toe. Kastanjes zijn een uitzondering – ze bevatten minder alle soorten vetten en bevatten meer zetmeelrijke koolhydraten dan andere noten.

Notenvoeding

Noten zitten boordevol vitamines, mineralen, eiwitten en goede vetten. Hoewel noten veel vet bevatten, is het vooral gezonder onverzadigd vet. Ze bevatten eiwitten, B-vitamines, vitamine E en mineralen, waaronder ijzer, kalium, selenium, magnesium, zink en koper. Het eten van hele noten is de beste manier om noten in je dieet op te nemen, vooral als je ze eet in plaats van andere snacks zoals chips of koekjes. Zorg ervoor dat ze ongezouten zijn en geen coatings hebben, die suiker, vet en soms zout kunnen toevoegen. Haal wat uit de verpakking en leg de rest weg als je denkt dat je in de verleiding komt om meer te eten. Kruidenbaron heeft een breed assortiment met diverse producten naar keuze!

Wat zijn de gezondste noten?

Qua energie en vet lijken ze allemaal redelijk op elkaar. Pinda’s – die technisch gezien peulvruchten zijn, maar qua voedingswaarde vergelijkbaar zijn met andere noten – bevatten de minste calorieën (maar bevatten nog steeds veel calorieën) en macadamia noten het meest. De meeste noten zijn voornamelijk een bron van onverzadigd vet, maar bevatten ook wat verzadigd vet. Paranoten zijn het hoogste in verzadigd vet – amandelen en hazelnoten zijn het laagst. Als je een reeks noten eet, heb je de meeste kans om te profiteren van alle verschillende voedingsstoffen die ze kunnen leveren. Bij alle notenboters is het belangrijkste of ze toegevoegde ingrediënten bevatten, niet het soort noot waarvan ze zijn gemaakt. Zoek naar degenen die alleen noten bevatten, zonder toegevoegd zout, suiker of palmolie. Zelfs premiummerken kunnen extra’s hebben toegevoegd die je misschien niet verwacht, dus controleer de ingrediëntenlijst goed, of zoek naar ‘100% noten’ op het etiket. Wil jij noten kopen? Dan wil ik je graag doorverwijzen naar de aangegeven link!