Je bekijkt nu Kamperen in Limburg

Kamperen in Limburg

Limburg nodigt je uit met haar glooiende heuvellandschappen, uitgestrekte bossen en de kronkelende Maas. Als je zoekt naar een plek waar je kunt ontsnappen aan de dagelijkse drukte en de natuur in al haar puurheid kunt beleven, is kamperen in Limburg de activiteit die je zoekt. Met een tent onder de sterren, een caravan aan de rand van een bos of een luxe glamping-ervaring, vind je altijd wel iets wat bij je kampeerwensen aansluit. 

Campings aan de Maas Limburg

Geniet van de serene omgeving en kies voor een camping aan de oevers van de Maas. Je vindt daar de rust en de ruimte die je zoekt. Terwijl je je tent opzet met uitzicht op het rustgevende water, beleef je direct het kalmerende effect van de natuur. De avonden breng je door met uitzicht op de rivier, waarbij je de kano’s en boten rustig voorbij ziet glijden. Vind hier campings aan de Maas Limburg.

De dag kun je invullen met fietsen langs de Maas waar pittoreske dorpen en culturele schatten elkaar afwisselen. Voor de waterliefhebbers zijn er mogelijkheden te over: van een rustige vismiddag tot actievere watersporten. De Maas campings bieden faciliteiten voor een breed publiek, van jong tot oud.

Ontdek Limburg op de fiets

Limburg is een paradijs voor fietsliefhebbers dankzij het uitgebreide netwerk van fietspaden die je door de meest schilderachtige plekken leiden. Door de gevarieerde landschappen zal geen enkele fietstocht hetzelfde zijn. Vanuit je camping kun je de bekende fietsknooppunten volgen die je langs boomgaarden, heuvels en historische monumenten brengen.

Je kunt je eigen fiets meenemen of kiezen voor een lokale fietsverhuur om zorgeloos te genieten. En of je nu een recreatieve fietser bent of een doorgewinterde wielrenner, de routes in Limburg bieden voor iedereen een perfecte mix tussen uitdaging en ontspanning.

Lekker eten en Limburgse gastvrijheid

Kamperen gaat hand in hand met gezelligheid en de bourgondische cultuur van Limburg omarmt dat ten volle. Bezoek lokale marktjes waar je de smaak van Limburg letterlijk kunt proeven. Je vindt er streekproducten zoals verse kazen, vleeswaren en natuurlijk de traditionele Limburgse vlaai.

Op de meeste campings kun je ook genieten van een goede maaltijd in de kantine of het restaurant, waar gastvrijheid en gezelligheid centraal staan. De lokale Limburgers ontvangen je met open armen en laten je graag kennismaken met de rijke smaken van de regio.

Duurzaam kamperen en natuurbehoud

Limburg hecht veel waarde aan duurzaamheid en natuurbehoud, en daarom vind je er verschillende ‘groene’ campings. Deze campings zijn ingebed in de natuur en bieden je de mogelijkheid om milieubewust te kamperen, zonder in te leveren op comfort. Op deze manier draag je ook je steentje bij aan het behoud van de prachtige Limburgse landschappen.

Afval scheiden, lokale producten gebruiken en het respecteren van de flora en fauna zijn enkele van de basisprincipes op deze campings. Door deze principes na te leven, zorg je ervoor dat ook toekomstige generaties van de Limburgse natuur kunnen genieten.

Maak kennis met de boerderijcamping

Terwijl je de charmes van Limburg verkent, vergeet dan niet te overwegen om je kampeerervaring een extra dimensie te geven door te verblijven op een boerderijcamping. Hier ervaar je het boerenleven van dichtbij en kom je in direct contact met het land en de dieren.

Boerderijcamping Zuid Limburg wacht op je. Maak daar je volgende reis een die je dichter bij de natuur brengt en je onderdompelt in een authentieke ervaring die je nog lang zal herinneren. Boek je plekje, pak je tassen en bereid je voor op een unieke ervaring in het prachtige Limburgse landschap.