Je bekijkt nu Inspiratie voor natuurvriendelijk kamperen in Ibiza

Inspiratie voor natuurvriendelijk kamperen in Ibiza

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Milieu

Ben jij een kampeerliefhebber die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan? Dan is Ibiza de perfecte bestemming voor jou! Naast de prachtige stranden en bruisende steden bidet het eiland ook veel mogelijkheden om te genieten van de natuur en tegelijkertijd duurzaam te kamperen. In deze blog vertellen we je alles over de beste plekken om duurzaam te kamperen en de natuur te ontdekken.

Cala Bassa, een must-visit

Cala Bassa is één van de mooiste stranden van Ibiza en dat is niet voor niets. Het kristalheldere water en de witte zandstranden maken deze plek tot een must-visit voor alle toeristen die naar het eiland komen. Maar wist je dat je hier ook duurzaam kunt kamperen? Op een paar minuten lopen van het strand vind je een camping die speciaal is ontworpen om milieuvriendelijk te zijn. De camping heeft een goed afvalbeheer en gebruikt zonne-energie voor het opwekken van elektriciteit. Bovendien is er een biologische moestuin waar je groenten en fruit kunt plukken voor eigen gebruik.

Sant Antoni, de perfecte uitvalsbasis

Sant Antoni is de op één na grootste stad van Ibiza en een gewelde uitvalsbasis voor het ontdekken van de omliggende natuur. Hoewel Sant Antoni zelf erg bruisend is, zijn er veel campings en natuurreservaten in de buurt waar je kunt kamperen en kunt genieten van de rust en stilte. Eén van de beste plekken om de natuur te verkennen is Es Amunts, een bergketen met een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee. Hier kun je verschillende wandelroutes volgen en genieten van de ongerepte natuur.

Duurzaam kamperen bij Es Vedra

Es Vedra is één van de meest mysterieuze plekken van het eiland. Het is een rotseiland voor de kust van Sant Josep en staat bekend om haar natuurlijke schoonheid en de verhalen die erover verteld worden. Er wordt gezegd dat Es Vedra een magische kracht heeft en dat het een bron van inspiratie is voor kunstenaars en schrijvers. Als je hier gaat kamperen, kun je genieten van één van de meest ongerepte en mooie plekken van Ibiza. Er zijn verschillende campings in de buurt die zich richten op duurzaamheid en het beschermen van de natuur. Je kunt hier genieten van een prachtig uitzicht op de zonsondergang en volledig tot rust komen.