Je bekijkt nu Duurzamer 2022 in met zonnepanelen

Duurzamer 2022 in met zonnepanelen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Milieu

In het begin van het jaar zie je vaak dat een hoop mensen goede voornemens voor dat jaar hebben. De een kiest ervoor om meer te gaan sporten terwijl de ander juist gezonder wil gaan eten. Ook duurzaamheid is iets wat hoog op het lijstje staat bij mensen. Een duurzamer leven houdt in dat je bewuster bent van hoe er omgegaan wordt met het milieu. Zo ook wat betreft het opwekken van energie. Een manier om dit duurzamer te doen in 2022 is door middel van het aanschaffen van zonnepanelen van Solease. We laten je zien hoe dit werkt en waarom dit een goed doel is voor 2022. 

Duurzamer 2022 in met zonnepanelen 

Om in 2022 duurzamer van start te gaan is het dus best een goed idee om eens een kijkje te nemen bij dit soort panelen. Het zijn vlakke panelen die vaak op een plek worden geplaatst waar het zonlicht goed bij kan komen. Denk bijvoorbeeld aan een dak of een open vlakte. Het zonlicht schijnt op de cellen en de cellen vangen dit op. Vervolgens gebruiken deze cellen het om energie op te wekken. De energie die de cellen opwekken komt daarna binnen via de meterkast en kan in huis gebruikt worden. Binnen wordt dit gebruikt als elektriciteit. Het is een hele duurzame manier om het zo te doen omdat er geen gebruik gemaakt wordt van minder duurzame manieren. Normale energie komt bijvoorbeeld voor een klein gedeelte uit windmolens, maar voor een groot gedeelte uit kerncentrales en kolencentrales. Dit zijn veel minder duurzame manieren dan de zonnepanelen. Je bespaart er ook nog eens geld mee. Er wordt namelijk geen belasting berekend over de energie die verbruikt wordt. Normaliter gebeurt dat wel en dat is natuurlijk ook een beetje om te stimuleren dat mensen gaan voor een duurzame manier van energie opwekken. Dit maakt het ook nog eens aantrekkelijk voor mensen die een manier zoeken om maandelijks geld te besparen. 

Handige tip voor het aanschaffen van zonnepanelen 

Niet iedereen gaat er op vooruit door de panelen aan te schaffen. Uiteraard is het zo dat het altijd duurzaam is, maar de panelen kosten natuurlijk ook geld. Je wilt dit uiteindelijk terug verdienen door de maandelijkse besparing, maar bespaar je genoeg om dit binnen een bepaalde tijd terug te verdienen? Een dakscan kan dit voor je berekenen. Na aanleiding van het berekenen van het zonlicht op een bepaalde locatie tot het bekijken van het maandelijkse verbruik, ziet de scan hoeveel energie er bespaard wordt en of het ook rendabel is.