Je bekijkt nu 5 tips om even tot rust te komen

5 tips om even tot rust te komen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Mens

Er zijn heel wat mensen op de wereld die het ontzettend moeilijk hebben om tot rust te komen. Misschien ben je zelf ook wel iemand die altijd stress lijkt te hebben of gejaagd lijkt te zijn. Dat is natuurlijk een ontzettend vermoeiende manier van leven. Rust is immers een belangrijk onderdeel van een gezond en een gelukkig leven. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk tot rust komen? Bijvoorbeeld slaap is een hele belangrijke factor. Je kan je slaap verbeteren door een latex topper, in dit artikel lees je er meer over.

1) Schrijf het op

Ontspanning is een belangrijke eerste stap om tot rust te kunnen komen. Als je niet ontspannen bent is het onmogelijk om echt rust te voelen. De uitdaging is te weten te komen wat jij ontspannend vindt. Ga dan ook aan de slag met papier en balpen en tracht zoveel mogelijk zaken op te lijsten die jou ontspannen. Door hier bewust over na te denken leer je ook bewuster met die rust om te gaan.

2) Maak er tijd voor

Mensen die zich echt gejaagd voelen doen zichzelf dit vaak aan. Ze geven zichzelf niet de toestemming om even te rusten omdat er nog zoveel andere dingen gedaan moeten worden. Dat is op lange termijn zeer nefast. Maak bewust tijd voor rust en plan dit eventueel ook zo in.

3) Even zonder communicatie

Communiceren kan ontspannen maar soms kan het ons ook opjagen. Een goede manier om bewust rust in te bouwen is om er even voor te zorgen dat niemand je kan bereiken. Zorg er dan ook voor dat jouw smartphone uit is en er ook geen andere manieren zijn om je lastig te vallen. Even helemaal zen!

4) Let op je eten

De foute dingen eten en drinken kan ervoor zorgen dat je niet tot rust kunt komen. Eet en drink bijvoorbeeld nooit binnen de twee uur voor je het bed opzoekt. Laat cafeïne en alcohol links liggen. Wees je bewust van het proces input – output.

5) Het bed

Een goed bed is een voorwaarde om even echt tot rust te komen. Als je niet goed ligt ga je niet echt tot ontspanning kunnen komen. Heb je het gevoel dat jouw bed niet geknipt is voor een diepe rust? Dan kan je overwegen om een nieuw bed of bijvoorbeeld een latex topper te kopen. Test het even uit en wie weet vertrek jij wel een stukje sneller richting dromenland.