Je bekijkt nu Maak kennis met Iittala: duurzaamheid, kwaliteit en design gaan hand in hand

Maak kennis met Iittala: duurzaamheid, kwaliteit en design gaan hand in hand

Het is niet gemakkelijk een bedrijf te vinden dat zich meer inzet voor duurzaamheid dan Iittala. Als een van de meest iconische Finse merken zorgen ze al sinds de oprichting in Helsinki in 1935 voor het milieu en produceren ze producten van hoge kwaliteit. Ze zijn ook beroemd om hun designwerk, met veel producten waaronder glaswerk ontworpen door Alvar Aalto, Tapio Wirkkala en Timo Sarpaneva. Iittala is altijd erg trots geweest op hun streven naar kwaliteit en duurzaamheid. Ze zoeken voortdurend naar nieuwe manieren om op beide fronten tegelijk te verbeteren, of dat nu is door innovaties zoals het gebruik van duurzame energie of door samen te werken met leveranciers die dezelfde waarden delen. Dit maakt hen een uitstekende keuze voor mensen die duurzaamheid een warm hart toedragen. 

De geschiedenis van Iittala

Het bedrijf werd in 1935 in Helsinki, Finland, opgericht door de glasblazers Ville Vallgren, Aimo Kanerva en Alvar Aalto. De naam Iittala is ontleend aan het gebied waar de fabriek oorspronkelijk was gevestigd, Iittala, en is ook de naam van een nabijgelegen meer. In de beginjaren produceerde het bedrijf geblazen glaswerk voor restaurants en hotels. In de jaren 1950 begon men met de productie van glaswerk voor dagelijks gebruik, waaronder tafelgerei en vazen. Een van hun beroemdste producten, de Aalto vaas, werd in 1936 ontworpen door Alvar Aalto.

Iittala vandaag de dag

Vandaag de dag is Iittala een van de meest iconische Finse merken en staat bekend om de hoge kwaliteit van haar producten en haar streven naar duurzaamheid. Ze produceren nog steeds glaswerk, servies en andere woonaccessoires die zowel mooi als functioneel zijn. Hun producten worden verkocht in meer dan 60 landen wereldwijd.

Wat zijn de meest populaire producten van Iittala?

Enkele van de meest populaire producten die Iittala verkoopt zijn glaswerk en keramiek. Ze hebben een breed scala aan ontwerpen voor allerlei verschillende gelegenheden, van verjaardagsfeestjes tot bruiloften. Het populairste glaswerk van Iittala heet Arabia en is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren. Ze verkopen ook prachtige Aalto vazen, de klassieke Iittala theepot en kaarsen en diffusers van het Finse merk Kaj Franck.

Wat zijn enkele Iittala producten die goed zijn om cadeau te geven?

Enkele leuke items om cadeau te geven zijn Little Puukko messen (Fins voor ‘klein mes’), die worden geleverd met hun eigen schede; mooie glazen zoals die van Timo Sarpaniittala producten zijn te vinden in meer dan 70 landen over de hele wereld.