Je bekijkt nu Hoe uw stenen werkbladen te onderhouden

Hoe uw stenen werkbladen te onderhouden

Stenen werkbladen zijn een mooie en duurzame aanwinst voor elke keuken. Maar zoals alle aanrechtmaterialen vereisen ze wat speciale zorg om er op hun best uit te blijven zien. Hier volgen vijf tips om uw stenen aanrechtblad te onderhouden: 

  1. Gebruik onderzetters, onderzetters of placemats. Dit helpt uw aanrechtblad te beschermen tegen hete pannen of gemorste zuren.
  2. Ruim gemorste vloeistoffen onmiddellijk op. Steen is poreus, dus als u morsen laat zitten, kunnen er vlekken op komen. Dep natte vlekken op met een papieren handdoek en veeg opgedroogde vlekken op met een vochtige doek. spoel vervolgens af met water en droog af met een zachte doek. 
  3. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen. Harde chemicaliën kunnen de verzegeling van uw aanrecht beschadigen en vlekken veroorzaken. Gebruik alleen milde zeep en water of speciaal samengestelde steenreinigers. 
  4. Gebruik een snijplank. Rechtstreeks snijden op uw aanrecht kan krassen op het oppervlak veroorzaken. Om dit te voorkomen kunt u een snijplank gebruiken bij het bereiden van voedsel.
  5. Laat ze regelmatig verzegelen. Door uw aanrechtblad te verzegelen beschermt u het tegen vlekken en is het gemakkelijker schoon te maken. Afhankelijk van de steensoort moet u het om de paar maanden of jaren opnieuw laten verzegelen.

Moeller stone care biedt een groot aantal opties voor het onderhoud van uw aanrecht. Hun reinigingslijn omvat bijvoorbeeld een multi-oppervlakreiniger, granietreiniger en marmerpolish. Daarnaast bieden ze een verscheidenheid aan sealers om uw werkbladen te beschermen tegen vlekken en krassen. Moeller heeft ook een productlijn speciaal voor granieten werkbladen, waaronder een dagelijkse reiniger en een polijstcrème. Met zo veel opties om uit te kiezen, heeft Moeller stone care alles wat u nodig heeft om uw aanrechten er als nieuw uit te laten zien. 

Conclusie  

Door deze eenvoudige tips te volgen, kunt u uw stenen aanrechtbladen er jarenlang als nieuw uit laten zien. Heeft u nog andere tips voor het onderhoud van stenen aanrechtbladen? Deel ze hieronder in het commentaar!