Je bekijkt nu Wat is een boekhouder eigenlijk en wat doet een boekhouder precies?

Wat is een boekhouder eigenlijk en wat doet een boekhouder precies?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Mens

Het is helemaal niet zo heel gek dat je zelf niet enorm goed bent in de boekhouding. Heb je een eigen bedrijf? Dan doe je er dus goed aan om iemand in te huren die jouw boekhouding van A tot Z regelt. Maar wie is dit? In de meeste gevallen kom je dan terecht bij een boekhouder of accountant. Maar wat is een boekhouder dan nu eigenlijk? En voor welke zaken kun je terecht bij een boekhouder? In dit artikel geven wij je antwoord op deze vragen. Is dat dan alles? Nee hoor, zeker niet. We gaan verder dan dat. Naast de uitleg wat ze zijn en wat ze doen, vertellen wij je ook meer over wat nou het verschil is tussen een boekhouder en een accountant? Want ja, er zit daadwerkelijk verschil in. Misschien niet veel, maar toch goed om te weten? Tot slot geven wij jou een gouden tip wanneer je een boekhouder in wilt huren. Ben je er klaar voor? Lees dan mee! We vertellen je alels wat je moet weten over een boekhouder, wat hij doet en waar je het beste een boekhouder kunt in huren. Boekhouding van A tot Z, daar gaan we! 

Eerst, wat is een boekhouder nu eigenlijk? 

Laten we beginnen met wat een boekhouder nu eigenlijk is. Een boekhouder houdt alle inkomsten en uitgaven bij van je bedrijf. In andere woorden regelt hij of zij dus de financiële administratie. Met deze administratie moet je bewijzen dat jouw aangiften voor btw en inkomstenbelasting kloppen. De Belastingdienst zit er kort op dus je begrijpt de urgentie van een goede boekhouding vast.  

Waar bestaan de werkzaamheden uit van een boekhouder? 

De taken van een boekhouder gaan verder dan de term boekhouder wellicht zou vermoeden. Naast boekhouding kun je namelijk ook terecht bij een boekhouder voor facturen opstellen, BTW aangifte, inkomstenbelasting aangifte en nog veel meer. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar iemand voor je salarisadministratie in Groningen? Dan zit je bij een boekhouder in Groningen goed. 

Is een boekhouder iets anders dan een accountant? 

Alhoewel ze op elkaar lijken zit er wel een verschil. Accountants werken vaak voor grote bedrijven n boekhouders voor de kleinere.