Je bekijkt nu Milieuvriendelijk verzenden

Milieuvriendelijk verzenden

Scheepvaart is een belangrijke bron van CO2-uitstoot in de wereld. Vliegtuigen verbranden in hoog tempo brandstof en schepen stoten schadelijke gassen de lucht in. Daarnaast draagt ​​ook het aantal papier- en plastic afval dat vrijkomt bij de scheepvaart activiteiten bij aan de toegenomen schade aan het milieu. Daarom is het voor bedrijven belangrijk om milieuvriendelijk te zijn door het aantal zendingen te verminderen of door te kiezen voor milieuvriendelijke verzendmethoden. Je kunt bijvoorbeeld een eenvoudige en compacte verpakking gebruiken zoals een brievenbuspakje. Hieronder volgen de drie manieren die je kunt doen voor een milieuvriendelijke verzending in je bedrijf.

Milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal

De eerste methode is door ervoor te zorgen dat het verpakkingsmateriaal dat je gaat gebruiken milieuvriendelijk is. Dit is het belangrijkste om te doen, want als dat niet het geval is, zijn al je inspanningen voor niets geweest. Het beste hiervoor is het gebruik van gerecyclede materialen voor verpakkingen zoals recyclebare verzenddozen. Waar je klanten de verpakkingsmaterialen ook weggooien, ze zullen zeker worden gerecycled door de afvalverwerkingsbedrijven die ze ophalen. Dit betekent dat je afval vermindert en tegelijkertijd de planeet redt.

Gebruik niet teveel verpakkingsmaterialen

De tweede methode is door ervoor te zorgen dat je verpakkingsmateriaal niet te veel gebruikt en toch zorgt dat je pakketten op hun bestemming worden afgeleverd, terwijl je ervoor zorgt dat ze onderweg niet beschadigd raken of bij aankomst verloren gaan. Je mag niet meer gebruiken dan nodig is. Als een doos wordt geleverd met twee riemen en ze kunnen onder druk staan, dan is het niet nodig om meer dan twee riemen toe te voegen, omdat het toevoegen van meer riemen kan leiden tot verspilling van materiaal, wat het hele doel van een groen bedrijf teniet doet. Natuurlijk kost het toevoegen van meer bandjes aan het pakket ook meer geld. Door deze methode te gebruiken, redt je niet alleen de planeet, maar bespaar je ook je bedrijfsbudget, wat goed is voor de duurzaamheid van het bedrijf zelf.

Verklein je pakketgrootte

Een ander belangrijk ding dat je kunt doen als het gaat om milieuvriendelijke verzending, is het verkleinen van je pakket. Dit betekent uitzoeken welke producten überhaupt verpakt en afgeleverd moeten worden en welke zonder extra bescherming verzonden kunnen worden. Als een product de reis kan overleven zonder iets anders dan de doos waarin het aankomt, dan is het een goed idee om de extra laag karton te verwijderen. Veel producten hebben helemaal geen verpakking nodig. Sieraden hebben bijvoorbeeld vaak geen beschermende materialen zoals schuim of plastic bubbels nodig, omdat ze al in kleine stukjes zijn verpakt om tijdens verzending te worden beschermd tegen beschadiging. Boeken zijn een ander goed voorbeeld omdat ze meestal worden beschermd door hun harde kaft. Het is natuurlijk het beste om dingen die klein van formaat zijn in de eerste plaats te verkopen als dat het geval is. Als je bovendien grote dingen verkoopt, zoals meubels die kunnen worden gemonteerd en gedemonteerd, dan is het raadzaam om de goederen gedemonteerd te verzenden. Op die manier worden de pakketten aanzienlijk kleiner in vergelijking met wanneer je ze geassembleerd verzendt.