Je bekijkt nu Energiezuinig wonen doe je met deze 5 tips:

Energiezuinig wonen doe je met deze 5 tips:

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Milieu

We willen allemaal graag energiezuinig wonen. Het is een stuk beter voor het klimaat, maar ook op onze bankrekening zien we het terug. Wil jij nu ook graag energiezuinig wonen? Wij vertellen je er graag meer over met deze 5 tips zodat energiezuinig wonen mogelijk wordt:

Woning isolatie:

Door je huis te isoleren wordt het makkelijker om je huis in de wintermaanden lekker warm te houden en in de zomermaanden lekker koel. Je hoeft namelijk minder te stoken om het in huis warm te krijgen en houden. Laat bijvoorbeeld je buitenmuren, vloeren en dak isoleren. Je zult snel verschil merken. Daarnaast is het ook verstandig om de beglazing te vervangen voor HR+++ glas en kozijnen die tochten te laten repareren of vervangen. Deze aanpassingen kunnen op maandelijkse termijn zeker zo’n 150 euro besparen.

Ga voor zonnepanelen

Je denkt misschien: energie besparen met zonnepanelen, hoe dan? Je wekt energie op met de zonnepanelen. Dat klopt. Doordat je energie opwekt betaal je minder aan het elektriciteitsnet, maar zul je ook bewuster van je energieverbruik worden. Dat zal wel resulteren in een vermindering van je energiegebruik. Door het energiefabriekje op je dak kun je altijd zien wat het opbrengt en zal je bewuster omgaan met energie.

Een warmtepomp installatie is daarnaast ook een goede combinatie met zonnepanelen. Hierdoor zul je fors besparen op de kosten qua gas. Natuurlijk gaat het stroomverbruik omhoog, maar wanneer zonnepanelen van SunCatch geïnstalleerd zijn zul je altijd nog minder betalen voor je energieverbruik.

Een slimme thermostaat

Ruimtes in huis verwarmen waar je eigenlijk geen of nauwelijks tijd doorbrengt is zonde van de energie en jouw geld. Met een slimme thermostaat zorg je ervoor dat alleen ruimtes waar je daadwerkelijk veel bent verwarmd zullen worden. Wanneer je minder ruimtes verwarmt voorkom je dat je energie verspilt!

Maak gebruik van energiezuinige apparaten

Wist je dat we ongemerkt heel wat energie verbruiken met apparaten die niet zo energiezuinig zijn? Een wasmachine van 15 jaar oud is lang niet zo energiezuinig als de wasmachines van dit moment. Dit geldt uiteraard ook voor de droger, de TV en de vaatwasser. Denk niet dat dit de enige apparaten zijn, er zijn er nog veel meer. Een koelkast me A+++ label zal je zo’n 50 euro doen besparen met jaar in vergelijking met een koelkast die een jaar op 9 oud is.

Beperk en voorkom sluipstroom

Wanneer elektrische apparaten op de stand-by stand staan, verbruiken ze toch nog steeds energie. Wist jij dit? Wanneer je ze in hun geheel uit zet, zet jij een goede stap richting energiezuinig wonen. Je doet dit misschien niet omdat het veel gedoe is om constant stekkers uit stopcontacten te halen, maar er zijn ook slimme schakelaars te koop of schakelbare stekkerdozen.

Energiezuinig wonen, ook jij kan het!

Met onze fijne tips kan jij ook een heel stuk vooruit om energiezuinig wonen mogelijk te maken. Met een aantal kleine of grote aanpassingen zet je een stap in de goede richting. Door zonnepanelen installeren zal je direct besparen op je kosten. Oké, het kost een investering, maar die heb je er zo uit. Het besparen begint meteen